Full width home advertisement

Post Page Advertisement [Top]

 


Dostlarınızla eğleneceğiniz bir parti, belki çadır kurup doğayla baş başa kalmak isteyeceğiniz bir etkinlik ya da evinizin bahçesinde hazırlayacağınız mükemmel bir sofra - bu gibi anları daha da eğlenceli hale getirmek için şarap tadımının dahil olduğu sayısız etkinlik düşünebilirsiniz.

Bir şarap tadım partisine katılmak ya da ev sahipliği yapmak için kimsenin şarap uzmanı olmasına gerek yoktur. Asıl önemli olan, eşlikçilerinizi şarapta neyi sevip sevmediğini ifade etmeye teşvik etmektir - çünkü özünde bu yolculuk kişisel zevk meselesidir. Şarap tadım partileri, şarap hakkında ne kadar bilgi sahibi olunursa olunsun, tadımı herkes için erişilebilir ve keyifli hale getiren bir yolculuk olmalıdır.

Şarap tadımı bazı durumlarda ciddiyet isteyebilir. Ancak bu yolculukta, şarapların tadını çıkarmak ve yol boyunca yeni bir şeyler öğrenmek temel amaç olmalıdır. İsteyeceğimiz son şey ise, katılımcıların kendilerini korkmuş hissetmeleri veya katkıda bulunamayacaklarını düşünmelerine sebep olmaktır. Bu nedenle, bir şarap tadım partisinde ciddiyeti fazla kaçırıp, 'doğrular' ve 'yanlışlar' üzerinde çok fazla takılıp kalmaktansa herkesin tadımdan keyif almasını sağlamak esastır. Hatırlanması gereken ana şey şudur: eğlenceli hale getirin 👂👃👄👅.




Şarap, partinizin starı mı yoksa yardımcı aktörü mü?

 

Bir şarap tadım etkinliği, bir partinin genel teması olabilir ya da farklı bir parti temasına mini bir şarap tadımı etkinliği yasalara uygun çerçevede eklenebilir. Başka bir deyişle, şarap partinizin starı mı, yoksa yardımcı aktörü mü?

Bu tercih şarap ile birlikte sunulacak yiyeceklerin seçimini ve ne zaman servis edileceğini etkileyecektir. Örneğin; eğer şarap tadımı partinin odak noktası ise, şarap tadımı başlamadan önce herhangi bir içecek (alkollü veya alkolsüz su hariç) servis edilmemesi önerilir. Şarapların tadını etkilememek için herkesin temiz bir damakla başlaması tadımın etkinliğini artıracaktır. Şarap tadımı sırasında veya sonrasında meze, yemek, aperitif veya tatlıya geçilebilir. 


 


Bazen teması sadece şarap tadımı olan etkinlikler size biraz sade ve oldukça ciddi görünebilir. Konuklarınız özelse ve onlara eşsiz bir deneyim sunmak istiyorsanız hayal gücünüzü biraz zorlamak gerekebilir. 

Eğer etkinlik için yardımcı aktör olarak şarabı seçmişseniz, işte size şarap tadımı ile eğlenceli hale getirebileceğiniz birbirinden farklı etkinlik önerileri!


Kamp severleri böyle alalım!


Evdeki gibi kokacak, yanacak derdi olmadan, kamp ateşinde büyük bir barbekü yaratıp, keyifli bir kamp yemeği yapabilirsiniz. Sosisler, mantarlar ve daha nice lezzetli ızgara yemekleri sizi bekliyor. Hele odun ateşinde pişince tadından yenmeyecektir. Kamp menünüze özel tatlar ekleyebilir, bu tatlar ile mükemmel yemek-şarap eşleşmeleri yapabilirsiniz. 

Mangalda kırmızı et ile Zinfandel, Malbec ve Cabernet Sauvignon gibi gövdeli kırmızılar mükemmel eşleşecektir. Eğer tercihiniz beyaz etten yana ise, mangalda tavuk veya balık eti ile Chardonnay, Sauvignon Blanc ve Pinot Gris gibi zengin meyve aromalı ve orta asitli beyazlar tercih edebilirsiniz. Sosis, salam, sucuk gibi daha baharatlı ve yağlı etler ile eşleşme düşünürseniz, Grenache veya Syrah  gibi meyvemsi ve toprağımsı dünyevi aromalar içeren seçimlere yönelebilirsiniz.


  

Hava bugün tam piknik havası. Bir de hafta sonuna denk gelirse ne ala!


Günü birlik bir etkinlik düşünürseniz ve "hava tam piknik havası " diyorsanız, işte size bir kaç tüyo! 

Kolay ve zarif bir piknik için birkaç çeşit peynir seçebilir, meyve, ekmek ve biraz tuzlu aperitifler ekleyebilirsiniz. Tüm bunlar ile deneyebileceğiniz şaraplar ister kırmızı ya da beyaz ister şampanya olsun oldukça keyifli zaman geçireceğiniz eşleşmeleri deneyin. Örnek vermek gerekirse;
  • Çedar peyniri ile Cabernet Sauvignon kiraz ve siyah frenk üzümü aromalarıyla iyi bir şekilde eşleşir,
  • Tuzlu atıştırmalıklar ile biraz tatlılık içeren Beyaz Zinfandal güzel uyum sağlayacaktır,
  • Meyve/Sebzeler ile Şampanya, Merlot ve Sauvignon Blanc denemeye değecektir.




Sinemayı evinize getirebilirsiniz. Nasıl mı?


Bu yaz yapılacaklar listenize "bir yaz gecesi sineması" etkinliğini mutlaka eklemelisiniz. Dostlarınızla birlikte oldukça kaliteli zaman geçireceğiniz ve keyif alacağınız bu gecede patlamış mısır, aperitifler ve şarap tabi ki müesseseden. Böyle bir gece için ihtiyacınız olanlar;

  • Gecenin Filmi
  • Aperitifler, Popcorn, Cips vs.
  • Projektör,
  • Beyaz perde/ duvar
  • HDMI Kablo
  • Hoparlör
  • Geniş boy halı
  • Yastık, puf, battaniye
Film başlamadan önce favori şarabınızı tadım eşliğinde seçerek yanınıza almayı unutmayın. Chardonnay tereyağlı patlamış mısırla harika gider. Ayrıca şampanya ve diğer köpüklü şarapları, özellikle sade patlamış mısırla denemeyi unutmayın. Beyazlarda Pinot Gris, kırmızılarda ise  Cabernet Souvignon cipslerin yağını ve tuzunu dengeleyerek mükemmel bir uyum sağlayacaktır. Merlot, soğan aromalı cipslerle veya ekşi krema sosuyla iyi bir şekilde eşleşebilir. Zinfandel'i barbekü cipsleriyle denemenizi şiddetle tavsiye ederim :)




Yılın en önemli zamanı; O özel gün geldi çattı!


Amacınızın, aromaları veya üzüm türünü tanımlamaya çalışmadan hem eğlenmek hem de farklı tatları deneyimlemek olduğu durumlarda size bir kaç önerimiz var.Evinizde her şaraba uygun temalı bir meze/ yemek servis edebileceğiniz bir etkinlik oluşturmak veya böyle bir etkinliğe katılmak size oldukça keyif verecektir. 

Kendinizi ülkelerine göre oluşturulmuş şarap tadım istasyonlarında mola verirken bulabilirsiniz.  Örneğin, her bir arkadaşınızdan şarabı farklı bir ülkeden seçmesini isteyebilirsiniz, ardından mezelerle birlikte bir tadım etkinliği gerçekleştirebilirsiniz. 

Çok uzaklara gitmeden, geleneksel unsurlar ile dekore edilmiş bir atmosferde yerel şarapları keşfetmeye ne dersiniz? Bu organizasyonda şaraplar ile en iyi eşlikçiler şüphesiz geleneksel tatlar olmalıdır. 

 


İster sanal, ister sosyal mesafeli bir kutlama planlıyor olun, bu önemli güne uygun bir şarap açtığınızdan emin olun. Şenlikleri kadeh kaldırarak açmak/ kapatmak isteyebilirsiniz. Seçeceğiniz en doğru şarap şüphesiz zevkinize göre olandır. Bir şarabın değerinin fiyatından çok hikayesinde gizli olduğunu unutmayın. Bu yüzden, her bir şarabı neyin benzersiz kıldığına dair bir fikir edinmek için birkaç farklı seçeneği deneyin - denedikleriniz başarısız olsa bile, yenilerini denemekten korkmayın. 

Geçmişte beğendiğiniz şaraplardan bahsetmek ve kişisel zevkinize göre denemeniz gereken diğer şaraplar hakkında öneriler almak için mini bir tadım etkinliği harika olur. Şarapları yemeklerle birlikte deneyebileceğiniz gibi sohbet ederken ve eğlenirken  tek başına da size eşlik edebileceği için tüm gün boyunca şarap servisi yapılabilir.

Alternatif olarak daha yumuşak kokteylleri deneyebilirsiniz. Sert içkiler yerine, diğer hafif alkollü içecekler kullanarak oluşturulmuş daha yumuşak kokteyller menüye eşlik edebilir. En sevilen seçenek ise özellikle yazın  gerekli olan "Sangria" dır. Bu ferahlatıcı içecek asla modası geçmeyen başlıca yaz kokteyldir. Ayrıca beyaz şarap ve Crème de cassis karışımı olan "Kir" i ve şampanya ve genellikle portakal suyundan oluşan "Mimoza" kokteylini deneyebilirsiniz.



Şüphesiz hayal gücümüzün sınırı olmadığı için birçok farklı fikirler aklımıza gelebilir. Yeter ki hayal etmeyi bırakmayalım ve hayallerimiz gerçekleştikçe paylaşmayı da ihmal etmeyelim. Sizin de sürekli hayalini kurduğunuz etkinlik önerilerim var diyorsanız mutlaka yoruma yazmayı unutmayın. 


Güzel anılarınızın paylaştıkça çoğalması dileğiyle. Bir sonraki yazıda görüşmek üzere 👋



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bottom Ad [Post Page]