Full width home advertisement

Post Page Advertisement [Top]

 

Çikolatadan bir dünyayı çocukluğumuzda hepimiz hayal etmişizdir. "Charlie ve Çikolata Fabrikası" nı izlediyseniz, böylesine büyülü bir yer olmadığına üzülmüş olabilirsiniz, hoş bir sürprize hazır olun. 13 Eylül 2020'de, Lindt Çikolata Evi Zürih'te açıldı.


En tatlı rüyaları gerçekleştirmeyi vaat eden Lindt’ in çikolata cennetine hoş geldiniz.  Dünyanın en kapsamlı çikolata müzesi olan Lindt Home of Chocolate beş duyuya da hitap ederek ziyaretçilere "yedi çikolata dünyası" ile interaktif bir deneyim sunmayı amaçlıyor.  Müzede çikolata turlarına katılarak etkileşimli bir keşif yolculuğuna çıkabilir, buluşlarıyla hayatımızı daha tatlı hale getiren İsviçreli çikolata öncüleriyle tanışabilirsiniz.


Etkileşimli bir çikolata yolculuğu sizi bekliyor.


Geçmişte kakao çekirdekleriyle ödeme yapabileceğinizi biliyor muydunuz? Kakaonun Avrupa'yı nasıl fethettiğini, bugün kimsenin hayır diyemediği çikolatanın tarihini ve nasıl üretildiğini merak ediyorsanız çikolata turu tam size göre. Ayrıca Avrupa'nın kalbindeki küçük bir ülke olan İsviçre’ nin nasıl "çikolata ülkesi" olduğunu, 19. yüzyılda buluşları ile çikolata dünyasında devrim yaratan İsviçreli mucitleri bu yolculukta tanıyabilirsiniz. Bu bilgiler iştahınızı kabartmışsa isteğe bağlı olarak çikolata tadım etkinliğine de katılabilirsiniz. Tüm bunlarla yetinmeyenler için Lindt rehber eşliğinde kakao ağaçlarını ve yetiştirilmesini yakından görmek isteyenlere özel Gana gezisi fırsatı sunuyor.


Çikolatanın etkileşimli tarihi

Foto 1 Çikolatanın etkileşimli tarihi. / Sergi tasarımı: ATELIER BRÜCKNER

 

Dünyanın en büyük çikolata şelalesi görülmeye değer.


Kendinizi çikolatanın dünyasına bırakmaya karar verdiyseniz müze girişinde sizi dev bir çikolata şelalesi karşılıyor. Çeşme 9 metre yüksekliğinde ve 1500 kg 'ı ince çikolata olmak üzere tam üç ton ağırlığındadır. Çeşmeden saniyede bir kilo hızla akan gerçek çikolata hayranlarını büyülemektedir.  Bunu mümkün kılmak için 9,3 metre yüksekliğindeki çikolata çeşmesine toplam 94 metre uzunluğunda borular döşenmiş.


Çikolata üretimi

Foto 2 Çikolata çeşmesi, Lindt Home of Chocolate, Zürih, İsviçre

 

Kendi çikolatanızı kendiniz yapabilirsiniz.


Kendinizi şımartmak istiyorsanız çikolata üretimini işin uzmanlarından izleyebilirsiniz. Müzede yer alan modern teknoloji ve yüksek performanslı makinelerle kakao çekirdeklerinin adım adım kakao kütlesine, ardından sıvı çikolataya ve kalıplara dönüştürülmesini izleyebilirsiniz.


Çikolata üretimi

Foto 3 Çikolata üretimi. / Sergi tasarımı: ATELIER BRÜCKNER

 

Lindt & Sprüngli fabrikası 1899'dan beri Zürih, Kilchberg'de bulunuyor. Yedi yıllık bir proje olan Lindt Home of Chocolate, bu tarihi binayı mükemmel bir şekilde tamamlamak ve tüm çikolata severlere hizmet etmek için tasarlanmış. Lindt Home of Chocolate sadece çikolata sektörü için değil sektör geleceği adına daha fazlasına yapmak isteyen diğer sektörler için de ilham kaynağı olma niteliğini taşıyor.



Müzenin kısa video turuna ve buradan ulaşabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bottom Ad [Post Page]