Full width home advertisement

Post Page Advertisement [Top]

 


Kimileri bu aşkın imkansız olduğunu söylese de, kaliteli bir çikolata ve doğru şarabın aşkından damağınızda unutamayacağınız harika tatlar doğabilir. 



İster beyaz, ister sütlü ya da bitter çikolata olsun, her birinin zengin aromalarını favori bir şarabınızla mutlaka deneyin. Alternatif olarak, sizin için akılda tutulması gereken birkaç eşleşme ipucumuz var.


Numbers-1-Black icon


Şeker miktarının yoğunluğu damakta diğer tatların algılanmasını güçleştireceği için öncelikle şarap ve çikolatada şeker dengesine dikkat etmekte yarar vardır. İkisinde dengeyi yakalamak için başlangıçta seçeceğiniz şarabın tatlı olması iyi bir seçim olabilir. Bazı tatlı köpüklü şaraplar, Misket, Narince, Kalecik Karası, Buz şarapları, Sherry veya Moscato  başlangıç için seçebileceğiniz tatlı şaraplara örnek verilebilir.

Numbers-2-Black icon

 

Tatlılık oranına dikkat ettiğimiz gibi doğru eşleşme için çikolatanın aroma yoğunluğunu da göz önünde bulundurmakta fayda var. Örneğin; tam gövdeli, tanenli, yoğun şarapları daha yoğun kakao içeren bitter çikolatalar ile eşleştirmek doğru bir hamle olacaktır. Burada, çikolatanın şarapta burukluk veren tanenleri gölgeleyerek, damakta meyvemsi aromaları daha fazla hissettiğinizi  göreceksiniz. Zinfendal ve Cabernet Sauvignon şarapları tanenli şaraplara örnektir. 


Numbers-3-Black icon

 

Tadımda daha ince yapıda ve zarif nüanslara sahip beyaz çikolatalar ile hafif gövdeli şaraplardan daha koyu kakao içeren ve daha gövdeli şaraplara doğru bir sıra izlemelisiniz.

 

Damak profili kişiden kişiye değiştiği için yine de doğru eşleşmeyi bulmak, kişinin damak zevkine kalmıştır. Birinin damakta harika bulduğu uyumu bir başkası olumsuz değerlendirebilir. Sizi  başka dünyalara sürükleyecek muhteşem bir çikolata-şarap aşkı için kendi hikayenizi bu maddeler ışığında deneyimleyerek yazabilirsiniz.


 




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bottom Ad [Post Page]